Ta semesterbilderna som ett proffs

Vi är mitt uppe i semestertider och oavsett om du har semester tidigt eller sent på sommaren, eller kanske till och med under hösten, vintern eller våren så är det roligt att komma hem med fantastiska semesterbilder. Med enkla experttips blir du här bättre på att hantera kameran under semestern.

54056-happy-retired-couple

Vi har tidigare skrivit om hur man fotar sin lägenhet inför visning och tips om homestyling, men nu ska det handla om en annan typ av foto. Semestra kan man ju göra året om och hur härligt är det inte att föreviga sina upplevelser och härliga stunder med fina bilder. Däremot är det inte lika kul om man kommer hem och upptäcker att inga bilder blivit som man tänkt sig, då behöver man förmodligen tips på hur man ska bete sig med kameran och tänka. Dessa tips kan såklart användas i andra fotosammanhang också! Så fram med kameran och testa dig fram och utgå gärna från tipsen nedan!

Semesterbilder med det lilla extra

Oavsett om du har en systemkamera eller bra mobilkamera kan du ta snygga semesterbilder. Det bästa enligt fotografen Bingo Rimér är dock att ha en systemkamera. Han delar med sig av sina bästa knep för att få till semesterbilder, och ett av dem är att be dem man fotograferar at sträcka på sig. Men det kan faktiskt vara landskap man fotar eller folk på avstånd som man inte kan påverka också.

Konkreta tips

Enligt Bingo ska man inte rada upp hela familjen eller semestergänget i direkt solljus för att ta bilder, då kommer förmodligen merparten av alla på fotot kisa eller blunda, och ljuset kommer inte heller vara perfekt för foto, det kan bli något överexponerat. Det bästa är att stå i skuggan, där finns ett bättre porträttljus. Fotar du inomhus, ha svartvitt, det ger en cool effekt och tar bort konstigt ljus från lampor. Tänkt även på vad du har i bakgrunden om du fotar inne, kanske inte är jättekul att ha en illröd tysk i bakgrunden på restaurangbilden. Vill man ta bilder på sin partner som ska vara lite lättklädd – tänk på former när du fotar så att man inte får en utskällning sen under bildvisningen med släkten. Lycka till!