Instagram sätter känslan

Alla inte bara kan utan även är fotografer, detta speciellt när alla använder Instagram. Vad man kan göra är att kolla på de bilder som människor lägger upp och utifrån det dra slutsatser både om när det är vår, vad det är för väder och vilka rådande trender som finns.

3988809-instagram-4Ja, alla är verkligen fotografer och självklart så finns det grader över hur mycket fotograf vi är, tidigare har vi skrivit om dessa som förändrar världen och får oss att se livet från ett helt annat perspektiv. Men, sedan ska man inte underskatta vad den enskilda människan kan göra. Vad som är så intressant med just Instagram är att så otroligt många människor använder det och att man med det kan se så många olika trender. Hanna Mellin och Sofia Edgren, båda från Stockholmsmagasinet har dragit slutsatser om både våren och mode enbart genom att analysera Instagram.

Körsbärsblommor och badvärme

Befinner man sig i Stockholm är ett säkert vårtecken alla de vackra körsbärsblommorna man kan finna och beundra i Kungsträdgården och när man får den första bilden i sitt flöde, ja då vet man att det är vår. Om man känner att man inte vill sticka ut så kan man även få de bästa trenderna på Instagram, både genom artister och modeikoner, men även genom sina vänner. Hanna och Sofia ser en tydlig trend nu i vår med bomberjackor, blommigt, prickigt samt färgerna grön, blå och svart. Man ska tänka lite tufft helt enkelt, kanske för att våren annars är så mjuk? Ett sista tips om man vill få till snygga, eller snyggare, bilder är att ladda ner kompletterande program som gör att man enklare kan retuschera bilderna och få till rätt fokus.