Fota hemmet inför försäljning

En bild säger mer än tusen ord, brukar det heta och visst stämmer det. Speciellt passande är uttrycket när det kommer till försäljningen av en bostad eftersom fotot lockar besökare och genom en bra stylad bild kan man öka budgivningen – men var försiktig när du stylar bilden, uppenbar homestyling är nämligen något som verkligen irriterar bostadspekulanterna.

”Att homestyling kan höja värdet är nu bevisat. Sophies lägenhet såldes för 220 000 kronor mer.” läs mer här.

Kvinna med kameraVisst kan en bra homestyling höja värdet på ens bostad, precis som man i artikeln, som citatet ovan kommer från, bevisat. Men man ska också passa sig när det kommer till hur man stylar sitt hem med homestylingen. I en undersökning som presenteras i Svenska Dagbladet har man nämligen kommit fram till att just homestyling kan få helt motsatt effekt om man råkat gå över gränsen med sin styling. Vad köpare nämligen irriterar sig på är att stylingen ofta tar bort känslan av hemtrevnad när allt som varit personligt eller speciellt bytts ut mot stela stilleben av konstiga möbler som inte fyller någon som helst funktion förutom att se bra ut på bild. Men det innebär inte att man inte ska anstränga sig innan ens bostad ska läggas ut för försäljning – en bra bild är en säljande bild.

Så tar du en bra bild inför försäljning

Vill man snygga till sitt hem genom att köpa nya möbler från house doctor på nätet innan man ställer till med visning på sin bostad som man ska sälja ska man absolut göra detta. Men för att undvika att köparna känner att hemmet är stylat finns en del knep för att få bilderna på bostaden att vara hemtrevliga samtidigt som de också är säljande. Och knepet är att fota precis som om du skulle lägga upp en bild på ditt hem på Instagram. Hos till exempel inredningsmagasinet Elle Decoration finns en hel del smarta tips på hur du får dina instagrambilder att se ut som riktiga proffsbilder, och samma knep går alltså att använda sig av när man ska fota sin bostad inför en försäljning – så när du bemästrat detta behöver du ingen homestylist för att iordningställa ditt hem inför fotograferingen, det kan du klara alldeles själv och i slutänden öka slutpriset när du säljer bostaden!